Як вибрати двірники для автомобіля: поради автовласникам

Склоочисники для авто - важлива деталь, від якої залежить безпека на дорозі, особливо в дощову або снігову погоду. Пристрої забезпечують чистоту лобового і заднього скла, створюючи для водія хорошу видимість. Перед тим як вибрати склоочисники для автомобіля важливо вивчити види двірників, характеристики виробів і врахувати поради виробників.

Як правильно підібрати двірники за типом виробу?

Думаєте, як підібрати щітки склоочисника? Слід орієнтуватися, що вони бувають каркасними, безкаркасними та гібридними.

У першому випадку запропоновані класичні моделі, що складаються з металевого або пластикового каркаса з точками кріплення гумової стрічки. Такі щітки добре прилягають, тому ефективно видаляють вологу і бруд, а також мають такі переваги, як:

  • доступна ціна;
  • широкий асортимент на ринку;
  • легкість у заміні гумових елементів.

Як вибрати двірники для авто каркасного типу? Слід врахувати їхні недоліки:

  • з часом каркас іржавіє і втрачає міцність;
  • можливе обмерзання в зимовий час;
  • є шум під час роботи.

Безкаркасні моделі вважаються більш інноваційним рішенням. Гумова стрічка кріпиться до металевого профілю, тому щітки краще прилягають до скла, забезпечуючи більш ефективне очищення. Моделі підходять до автомобілів із вигнутим лобовим склом і мають такі переваги, як:

  • поліпшена аеродинаміка;
  • тривалий термін служби;
  • стійкість до обмерзання.

Перед тим як підібрати двірники на машину слід врахувати, що безкаркасні вироби коштують значно дорожче.

Гібридні моделі - це синтез каркасних і безкаркасних двірників. Міцний каркас у пластиковому кожусі покращує аеродинаміку і захищає від негативного впливу погодних умов. Плюси виробів:

  • універсальність і ефективність незалежно від погоди;
  • міцність і довговічність.

Недоліки - висока ціна та обмежена сумісність із деякими моделями автомобілів.

Також бувають щітки з підігрівом, які призначені для експлуатації в екстремальних погодних умовах. Вироби оснащені вбудованим нагрівальним елементом, який запобігає обмерзанню. Вони коштують значно дорожче і потребують під'єднання до електросистеми автомобіля, що варто врахувати перед тим як обрати двірники на авто.

Як правильно вибрати двірники для автомобіля: основні параметри

Існують критерії, які слід врахувати перед тим, як вибрати хороші двірники:

  1. Довжина і форма мають відповідати розмірам лобового скла. Як правило, виробники вказують параметри в інструкції з експлуатації автомобіля.
  2. Тип кріплення визначає сумісність двірників з автомобілем. Це можуть бути гачки, штирі або байонет.
  3. Вид матеріалу також важливий. Гумові вироби добре очищають, але швидше зношуються. Силіконові моделі служать довше і краще справляються з екстремальними температурами, але коштують дорожче. Композитні матеріали забезпечують довгий термін служби і високу ефективність очищення.
  4. Кліматичні умови також є важливим параметром, який слід врахувати перед тим як вибрати двірники на автомобіль. У регіонах із суворими зимами краще купити двірники з підігрівом або гібридні моделі. У туманній і дощовій місцевості оптимальну видимість забезпечать безкаркасні щітки.

Як правильно вибрати двірники за маркою і моделлю автомобіля?

Онлайн-каталоги і таблиці сумісності від виробників допомагають автолюбителям вирішити питання про те, як правильно вибрати щітки склоочисника. При виникненні питань ви можете скористатися допомогою консультанта в нашому магазині.

При виборі склоочисників для конкретної моделі авто важливо враховувати не тільки розміри, а й особливості кузова і лобового скла. Деякі машини мають унікальні особливості конструкції, що обмежує пошуки.

Поради щодо встановлення та догляду

Встановлення нових двірників зазвичай не потребує спеціальних навичок та інструментів. Досить дотримуватися інструкції виробника, щоб уникнути пошкодження кріплень і лобового скла.

Щоб двірники служили довше, необхідно регулярно чистити їх від бруду і пилу, перевіряти стан гумових елементів.

Міняти двірники радять раз на рік, але якщо їхня робота значно погіршилася, то краще замінити їх раніше. Це слід врахувати перед тим як вибрати щітки для двірників.

Інтернет-магазин BestAuto спеціалізується на продажу запчастин для багатьох автомобільних марок. Також у нас представлений великий асортимент автохімії (різноманітні види моторних олив, склоочисних рідин тощо). Менеджери BestAuto знають, як вибрати двірники для автомобіля, тому допоможуть автовласникам купити потрібні деталі.