Види склоочисників на машину: як вибрати відповідні для вашого автомобіля?

Сучасний ринок пропонує різні види автомобільних склоочисників, які використовуються для очищення лобового скла від забруднень і опадів. Вони гарантують безпеку автомобіліста на дорозі. Їх заміна необхідна, якщо ви помітили деформацію на щітках, а також появу неоднорідностей на поверхні. У магазині BestAuto можна замовити будь-які види двірників для машини за вигідною ціною, щоб забезпечити свою безпеку в дорозі.

Основні види товарів

У продажу представлені різні види склоочисників на авто, всі вони відрізняються певними перевагами і недоліками.

Каркасні моделі

Це найпоширеніший вид двірників склоочисника. Гумка фіксується на каркасі з металу, що має кілька коромисел. Нерідко на них встановлюється металева накладка, що надійніше фіксуватиме деталі під час швидкої їзди.

З переваг виділяють:

  1. Доступну вартість і поширеність.
  2. Хорошу фіксацію до скла, що має вигнуті краї.

З недоліків відзначається погана аеродинаміка, тому на високій швидкості очищення буде недостатнім. Подібні види щіток склоочисника погано працюють взимку, адже покриваються льодом.

Безкаркасні двірники

Більш вдосконалений вид. Гумка фіксується на смузі із пластику або гуми. З переваг виділяють доступну вартість і відмінну аеродинаміку. З мінусів слід зазначити погану фіксацію на вигнутих стеклах, а також відсутність можливості заміни гумки. Якщо двірник вийде з ладу, доведеться міняти всю щітку.

Гібридні моделі

Це різновид каркасних двірників, які закриваються пластиком. Відрізняються відмінною аеродинамікою, але ціна їх буде вищою, якщо порівнювати з попередніми моделями. Взимку можуть обмерзати. Використовувати їх краще в теплу пору року.

Щітки з підігрівом

Чудове рішення для зими, адже ці види двірників для машини не потребують ретельного догляду, не покриватимуться льодом. З мінусів відзначається висока вартість. Використовувати такі щітки рекомендується, якщо часто подорожуєте взимку або проживаєте в регіоні з холодним кліматом.

Різновиди кріплень

Незалежно від того, які види автомобільних склоочисників ви вирішите замовити, їх потрібно правильно зафіксувати. І для цього передбачено кілька видів кріплень:

  1. Гачок. Є найпоширенішим, і використовується в більшості авто.
  2. Бічний штир. Встановлюється на машинах BMW, "Вольво" і "Мерседес".
  3. Кнопка. Ідеальне рішення для автомобілів "Ауді", "Фольксваген", "Рено", "Пежо" і "Сітроен". Має різні варіанти ширини залежно від моделі та марки авто.
  4. Клешня. Найчастіше зустрічається на "Ауді".
  5. Штиковий замок. Зустрічається на транспортних засобах марок "Рено", "Сітроен" і "Сааб".

Щоб вибрати тип кріплення, слід врахувати марку і модель авто, а також рік випуску машини.

Різновиди матеріалів

Усі види щіток склоочисника виготовляються з міцних і якісних матеріалів. Однак краще обрати моделі, що виготовлені з додаванням силікону. Адже він позитивно впливає на параметри еластичності. Гумові щітки, що мають включення силікону, більш стійкі до масла. А види двірників склоочисника, повністю виготовлені з силікону, будуть не найкращою ідеєю. Адже на поверхні стане накопичуватися пісок, що сприяє появі подряпин на склі.

Критерії вибору

Як вибрати двірники для автомобіля? Рекомендується врахувати клімат і погоду вашого регіону. Для південних областей більше підійдуть всесезонні моделі. Вони будуть очищати скло від комах, опадів і пилу. Непогано витримують незначну кригу. Для північних областей можливо доведеться купити кілька моделей або встановити щітки з підігрівом. Важливо враховувати марку транспортного засобу і метод кріплення.

Ознаки необхідності заміни та частота

Купувати нові види двірників для машини для їхньої заміни необхідно, якщо ви помітили такі ознаки:

  1. Наявність розводів на склі.
  2. Поява смуг. Вони свідчать про те, що лезо двірника деформоване.
  3. Наявність плям і сухих місць під час роботи. Це свідчить про деформацію конструкції.
  4. Поява скрипу і шуму. Найімовірніше, метал почав іржавіти. Тому необхідна заміна.

Якщо на лобовому склі були краплі мастила, а ви вирішили прибрати їх двірниками, то після цього потрібне ретельне їх очищення і знежирення. Інакше будуть з'являтися розводи.

Щоб двірники довше служили, їх потрібно регулярно заправляти спеціальною рідиною. Взимку можете використовувати незамерзайку. Щотижня слід очищати щітки від забруднень, а також прибирати сніг взимку щоразу перед відправленням. Що ще потрібно перевірити в машині перед поїздкою - дізнайтеся в нашому блозі.