Види гальмівних дисків в автомобілі

Різні види гальмівних дисків в автомобілях потрібні для його правильної роботи системи. Ці запчастини розрізняються за безліччю параметрів, включно з технічними характеристиками, конструкцією, матеріалами, призначенням і вартістю. Важливо, щоб кожен автомобіліст знав, як вибрати гальмівні диски і скільки вони служать.

Перші патенти на ці запчастини були зареєстровані ще наприкінці 19 століття. Однак на той час їхня конструкція була недосконалою. Протягом наступних десятиліть вона зазнала значних змін. Поступово почали з'являтися нові види гальмівних дисків.

Типи гальмівних дисків

Щоб розуміти, як вибрати колодки для автомобіля, необхідно знати, які види гальмівних дисків існують. Серед найпопулярніших виділяють:

  1. Традиційні (плоскі) диски - найпростіший і найдоступніший тип дискового гальма. Вони гарантують надійне гальмування, але можуть нагріватися при інтенсивному використанні. Серед їхніх недоліків - менш ефективне охолодження.
  2. Перфоровані диски мають отвори на робочій поверхні. Вони особливо популярні в спортивних автомобілях. Однак їхні недоліки включають незначне зниження міцності.
  3. Слотовані диски характеризуються наявністю канавок на поверхні. До недоліків належать незначне зниження міцності.
  4. Композитні диски мають покращене розсіювання тепла. Однак їхня складна конструкція є недоліками.
  5. Гальмівні диски з вентиляцією мають спеціальні канали для поліпшеної теплопередачі, що дає змогу знизити ризик перегріву і підвищити довговічність. Вони мають більш високу вартість і вагу.
  6. Карбон-керамічні гальмівні диски мають високу продуктивність. Основні недоліки включають крихкість при ударі.

Придбати будь-який тип гальмівних механізмів можна на сайті інтернет-магазину Bestautoparts, де представлені запчастини для різних моделей автомобілів.

Як часто змінюються гальмівні колодки? Інтервал заміни може змінюватися залежно від того, як ви керуєте та де використовуєте автомобіль. Радимо оглядати стан колодок після кожних 40 000 кілометрів пробігу.

Матеріали виготовлення гальмівних дисків

Нині існує три основні типи гальмівних дисків, які відрізняються один від одного матеріалом виготовлення:

  • чавунні гальмівні диски мають хороші тепловідвідні властивості;
  • сталеві диски цінуються за свою відносну дешевизну і хороші характеристики;
  • карбон-керамічні диски являють собою передовий матеріал з високою термічною стійкістю.

Як перевірити знос гальмівних колодок? Це можна зробити візуально через отвори в колесі, оцінивши товщину фрикційного матеріалу.

Особливості вибору гальмівних дисків

Досвідчені автовласники рекомендують обирати запчастини, враховуючи такі критерії, як призначення, тип і вартість. Види гальмівних дисків відіграють важливу роль у цьому процесі. Важливо враховувати стиль їзди, для якого призначені запчастини. Якість гальмівних дисків також залежить від бренду виробника. У компанії Bestautoparts можна знайти витратні матеріали від відомих брендів.