Все, що потрібно знати про вибір амортизаторів для вашого автомобіля

Вибір амортизатора - це дуже важливе завдання для кожного автомобіліста. Його стан і якість безпосередньо впливають на безпеку і комфорт пересування, адже основне завдання стійок полягає в гасінні коливань і придушенні поштовхів. Якщо ви помітили деякі симптоми, прочитавши статтю "ТОП-5 ознак того, що настав час міняти амортизатори", час ознайомитися з особливостями вибору запчастин.

Типи амортизаторів: невеликий гайд

У кожній машині є пружини або ресори. Однак ці деталі не здатні повністю погасити коливання, особливо під час пересування по бездоріжжю або наїзду на нерівності. Вирішення цієї проблеми просте - встановлення амортизаторів хорошої якості. Якщо говорити про конструкційні особливості, то вони являють собою циліндри з клапанами і поршнем.

Перед тим, як підібрати амортизатори, ви маєте ознайомитися з їхніми різновидами:

  • масляні - деталі з простою конструкцією, які вирізняються м'якістю і підвищеною надійністю, проте, як свідчать відгуки про амортизатори цього типу, вони швидко вбиваються;
  • газові - однотрубні комплектуючі, що не перегріваються під час експлуатації;
  • газомасляні - якщо вам потрібні деталі підвищеної міцності і з тривалим експлуатаційним ресурсом, то це ідеальний варіант;
  • автоматичні - інноваційні запчастини, що гарантують плавність ходу навіть під час експлуатації машини в екстремальних умовах;
  • пневматичні - найнадійніші, але й далеко не бюджетні за ціною варіанти, які забезпечують нівелювання коливань кузова.

З огляду на конструкцію та основні характеристики амортизаторів, ви зможете зорієнтуватися, які з них краще замовити в конкретному випадку.

Як вибрати амортизатори для автомобіля? Основні критерії вибору

Щоб точно знати, як правильно вибрати амортизатори, потрібно врахувати умови експлуатації транспортного засобу. Ідеальний варіант - досягти золотої середини між керованістю і комфортом. Для їзди містом підійдуть двоциліндрові гідравлічні стійки, оскільки немає потреби в підвищеній міцності.

Практичні поради щодо вибору амортизаторів для старих машин свідчать про те, що не варто вибирати газові, адже вони доб'ють і без того зношені й застарілі автомобільні вузли. Для нових авто оптимальне рішення - це масляні аналоги, а для бездоріжжя - газові. Перед тим, як вибрати амортизатори і купити їх, варто ознайомитися з рекомендаціями виробника. Не орієнтуйтеся тільки на ціну, адже зайва економія ні до чого. Детальніше про особливості вибору стійок для спортивних машин і позашляховиків ви можете прочитати також у статті нашого блогу.

Вибір амортизаторів від провідних виробників: кому можна довіряти?

Як підібрати амортизатор високої якості? Це цікавить багатьох автолюбителів. І основне правило - купівля оригінальних деталей. Перевірені бренди випускають у продаж сертифіковані запчастини, які створені при ретельних розрахунках і моделюванні умов експлуатації конкретної моделі машини. Ціна на товари відомих брендів варіативна, адже в інтернет-магазині bestauto.com.ua можна купити деталі бюджетного і преміум-сегмента. Якщо для вас важливі наші рекомендації щодо вибору стійок амортизатора, обирайте комплектуючі таких брендів: SATO TECH, STARLINE, MAXGEAR, VEMO, Koni, BILSTEIN, KYB тощо. Щоб не помилитися з вибором, введіть рік випуску і марку своєї машини або ж скористайтеся підбором за VIN-кодом.